Declaration of Performance

Per 1 juli 2014 is de nieuwe verordening (EU) 205/2011 CPR (Construction Products Regulation) in heel Europa verplicht. Voor bedrijven die zich bezig houden met de bouw en met staalconstructies hebben de CPR en de EN 1090 gevolgen. Welke eisen er worden gesteld is afhankelijk van de plaats van het bedrijf in de bedrijfsketen.

Fabrikanten zijn verplicht FPC (Fabriek Productie Controle) gecertificeerd te zijn door een erkende instantie. Daarnaast moeten zij een DoP (Declaration of Performance) kunnen overleggen. Deze DoP bevat informatie over de eigenschappen van het product, de conformiteit van het soort staalproduct en de prestaties hiervan. De fabrikant moet per norm/kwaliteit eenmalig een DoP kunnen verstrekken.

Bedrijven die werk uitvoeren in de bouw en staalconstructies moeten ervoor zorgen dat hun producten herleidbaar zijn. Om dit voor u als klant eenvoudiger te maken heeft IJzerleeuw een eigen DoP opgesteld voor de volgende normen :

EN 10025-1 Warmgewalste producten van constructiestaal
EN 10219-1 Koudvervaardigde buisprofielen
EN 10255 Buizen van ongelegeerd staal
EN 10210-1 Warmgevormde buisprofielen (volgt op korte termijn)

Voor producten welke buiten de EU verordening vallen is het niet noodzakelijk een DoP beschikbaar te stellen.

Om onze eigen  DoP´s te mogen uitgeven hebben wij een FPC handboek opgesteld waarin onze processen omtrent de CE-markering omschreven staan. Ons FPC handboek is door KIWA goedgekeurd.

Voor u als klant betekent dit dat u alleen onze vrachtbrieven met CE-markering hoeft te archiveren. De bijbehorende DoP kunt u op onze website vinden (www.ijzerleeuw.nl/downloads). Voor informatie over het wel of niet gebruiken van certificaten in combinatie met DoP verwijzen wij u naar dit schrijven. Voor materiaal met een rekgrens van 355N/mm2 of hoger zijn wij verplicht een 3.1 certificaat mee te leveren, de kosten per certificaat (2.2 en 3.1) bedragen € 5,- per stuk.

IJzerleeuw is ook voor de bewerkingen, die wij graag voor u verzorgen, zoals boren, zagen en stralen volgens EN1090 gecertificeerd. Hiervoor is ons FPC handboek goedgekeurd en gecertificeerd. Wij zijn EN1090 gecertificeerd op executieklasse 2.