Prijsverhoging IJzerleeuw

Nieuws

Zwolle – De afgelopen paar weken zien wij een explosieve stijging in de staal prijzen. Dit is onder andere te wijten aan een forse stijging van de schrootprijzen minder importen vanuit China door importbeperkende maatregelen vanuit de EU en het vollopen van de productiecapaciteit bij diverse staalfabrikanten.

Een gevolg van deze ontwikkeling is dat er fabrieken zijn die (tijdelijk) uit de markt gaan en geen prijzen afgeven of uitsluitend werken met dagprijzen. Daarnaast worden de levertijden langer en is de verwachting dat ook de prijzen nog verder zullen gaan stijgen, echter blijft dit lastig te voorspellen.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat IJzerleeuw genoodzaakt is de komende periode prijsstijgingen door te voeren voor de brutoprijzen van de onderstaande productgroepen.


Prijsverhoging per 9 mei 2016:

Stafstaal / Stripstaal  + € 40,- per ton
Balkstaal  + € 40,- per ton
Plaatstaal  + € 40,- per ton
Koudgewalste profielen  + € 40,- per ton
* Genoemde prijswijzigingen gaan per direct in.
* Prijslijsten kunt u downloaden door te klikken op de bovenstaande productgroepen.

 

Vanwege deze onzekere situatie op de staalmarkt vragen wij u zoveel mogelijk rekening te houden met de boven genoemde prijsontwikkelingen en de  oplopende levertijden.

Wij zullen u in de komende periode zo goed mogelijk blijven informeren. Mocht u alsnog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met een van onze verkoopmedewerkers via 038 – 428 07 77 of [email protected].