Prijswijziging oktober

Nieuws

Zwolle – Door de stijgende prijs van voormateriaal zijn wij genoodzaakt onze prijzen hier op aan te passen.


Prijsverhoging per 27 oktober 2017:

 Stafstaal / Stripstaal  + € 30,- per ton
 Balkstaal  + € 30,- per ton
 Kokers / Buizen Verlaging van de korting met 1 % op de bruto prijslijst

 

Wij vragen u rekening te houden met de genoemde prijswijzigingen. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze verkoopmedewerkers via 038 – 428 07 77 of [email protected]


 

Terugblik 2016

Nieuws

Op de drempel van 2017 kijken we met een positief gevoel terug op 2016, een jaar waarin net als 2015 weer heel veel is gebeurd. Wij, en hopelijk u ook, kunnen terugblikken op een succesvol jaar waarin is gebleken dat in een sterk fluctuerende staal- markt onze duurzame relatie van groot belang is. Graag blikken we kort terug op 2016.


DSC03703


Ontwikkelingen staalwereld 2016

De prijzen stonden in 2015 zwaar onder druk. Met name de enorme overcapaciteit op de Chinese markt en het dumpen van deze partijen op de Europese markt zorgen voor een daling in de prijs. Eind 2015 spraken wij de verwachting uit dat er in 2016 prijsstijgingen zouden volgen en dit is dan ook vanaf het voorjaar van 2016 gaande.

In maart constateerden wij een forse stijging van circa €40,- per ton. Daarnaast gingen veel fabrieken uit de markt waardoor calculaties en levertijden opliepen. Met name het dumpen van staal op de Europese markt door producenten uit landen als China is per oktober 2016 door de Europese Unie teruggedrongen door middel van het opleggen van een anti dumping maatregel. Dit werkt ook door in de huidige staalprijzen waar wederom verhogingen worden vermeld. Daarnaast is de vraag naar staal vanuit met name de autobranche en de bouwsector goed, en de verwachting is dat de groei in deze sectoren zich nog wel even zal voortzetten. Mede door de hierboven vermelde factoren zullen de staalprijzen hun dit jaar ingezette opmars voorlopig voortzetten.

 

Prijsverhoging IJzerleeuw

Nieuws

Zwolle – De afgelopen paar weken zien wij een explosieve stijging in de staal prijzen. Dit is onder andere te wijten aan een forse stijging van de schrootprijzen minder importen vanuit China door importbeperkende maatregelen vanuit de EU en het vollopen van de productiecapaciteit bij diverse staalfabrikanten.

Een gevolg van deze ontwikkeling is dat er fabrieken zijn die (tijdelijk) uit de markt gaan en geen prijzen afgeven of uitsluitend werken met dagprijzen. Daarnaast worden de levertijden langer en is de verwachting dat ook de prijzen nog verder zullen gaan stijgen, echter blijft dit lastig te voorspellen.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat IJzerleeuw genoodzaakt is de komende periode prijsstijgingen door te voeren voor de brutoprijzen van de onderstaande productgroepen.


Prijsverhoging per 9 mei 2016:

Stafstaal / Stripstaal  + € 40,- per ton
Balkstaal  + € 40,- per ton
Plaatstaal  + € 40,- per ton
Koudgewalste profielen  + € 40,- per ton
* Genoemde prijswijzigingen gaan per direct in.
* Prijslijsten kunt u downloaden door te klikken op de bovenstaande productgroepen.

 

Vanwege deze onzekere situatie op de staalmarkt vragen wij u zoveel mogelijk rekening te houden met de boven genoemde prijsontwikkelingen en de  oplopende levertijden.

Wij zullen u in de komende periode zo goed mogelijk blijven informeren. Mocht u alsnog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met een van onze verkoopmedewerkers via 038 – 428 07 77 of [email protected].


 

Ontwikkelingen Staalmarkt

Nieuws

Zwolle –  De huidige situatie in de staalwereld met betrekking tot prijzen en de beschikbaarheid is erg onzeker. Daar waar we eind maart al een forse stijging van circa € 40,- / per ton constateerden blijft deze stijging doorzetten. Een bijkomend gegeven is dat veel fabrieken uit de markt gaan en geen prijzen meer afgeven. Dit wijst erop dat de reeds afgegeven prijzen wederom verder kunnen stijgen.

Graag willen wij u erop wijzen dat de door ons uitgebrachte offertes dagprijzen bevatten met een maximale geldigheidsduur van 24 uur. De maximale geldigheidsduur voor offertes zal IJzerleeuw blijven hanteren tot het moment dat onze leveranciers weer prijzen afgeven. Voor reeds uitgegeven offertes geldt:


“Offertes uitgebracht voor 2 mei 2016 zijn vanaf heden niet meer geldig.”


Wij vragen uw begrip voor de situatie en zullen u zo goed mogelijk op de hoogte blijven houden met betrekking tot bovenstaande. Indien u alsnog vragen heeft kunt u zich wenden tot een van onze verkoopmedewerkers.

Bouw- en Agri Vakdagen succesvol verlopen

Nieuws

Zwolle – De Bouw en Agri Vakdagen 2016 zijn bijzonder goed verlopen. Van 16 tot en met 18 maart hebben we veel mensen mogen ontvangen op onze stand waarvoor dank.

We kijken met een positief gevoel terug op de vele ontmoetingen en gesprekken. Mocht u naar aanleiding van de beurs nog vragen hebben neem dan gerust contact op met ons contactpersoon Dhr. Rutger Klompmaker.

Bekijk hieronder in de video een korte sfeerimpressie van de beurs.