Vrijdag 9 juni tot 15:00 geopend

Feest en sluitingsdagen

Onze zeer gewaardeerde collega Truus Broekhart verlaat IJzerleeuw na meer dan 48 trouwe dienstjaren in verband met haar pensionering. Hier staan wij als collega’s bij stil door voor haar een klein afscheidsfeest te houden op vrijdag 9 juni.

Wat betekent dit voor u als onze relatie?

Vrijdag is er een orderstop om 14:00. Bestel uw materiaal vóór 14:00 op vrijdag als u dit maandag 12 juni wilt ontvangen. Afhalen van materiaal kan tot uiterlijk 14:30.

Verdere prijsverhoging IJzerleeuw

Nieuws

Zwolle – De ingezette prijsstijging van staal in 2016 vervolgt zijn weg in 2017. Deze prijsstijging komt voort uit de Europese importheffingen en stijgende prijzen van met name cokes en ijzererts.

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat IJzerleeuw genoodzaakt is prijsstijgingen door te voeren voor de brutoprijzen van de onderstaande productgroepen.


Prijsverhoging per 9 januari 2017:

Stafstaal / Stripstaal  + € 20,- per ton
Balkstaal  + € 20,- per ton
Plaatstaal  + € 60,- per ton
Kokerprofielen / Ronde buizen  + 9,5 % (verwerkt in de korting)
Zaagkosten + 3 %
Stralen (en meniën) + 5 %

Wij vragen u rekening te houden met de genoemde prijswijzigingen. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze verkoopmedewerkers via 038 – 428 07 77 of [email protected]


 

Terugblik 2016

Nieuws

Op de drempel van 2017 kijken we met een positief gevoel terug op 2016, een jaar waarin net als 2015 weer heel veel is gebeurd. Wij, en hopelijk u ook, kunnen terugblikken op een succesvol jaar waarin is gebleken dat in een sterk fluctuerende staal- markt onze duurzame relatie van groot belang is. Graag blikken we kort terug op 2016.


DSC03703


Ontwikkelingen staalwereld 2016

De prijzen stonden in 2015 zwaar onder druk. Met name de enorme overcapaciteit op de Chinese markt en het dumpen van deze partijen op de Europese markt zorgen voor een daling in de prijs. Eind 2015 spraken wij de verwachting uit dat er in 2016 prijsstijgingen zouden volgen en dit is dan ook vanaf het voorjaar van 2016 gaande.

In maart constateerden wij een forse stijging van circa €40,- per ton. Daarnaast gingen veel fabrieken uit de markt waardoor calculaties en levertijden opliepen. Met name het dumpen van staal op de Europese markt door producenten uit landen als China is per oktober 2016 door de Europese Unie teruggedrongen door middel van het opleggen van een anti dumping maatregel. Dit werkt ook door in de huidige staalprijzen waar wederom verhogingen worden vermeld. Daarnaast is de vraag naar staal vanuit met name de autobranche en de bouwsector goed, en de verwachting is dat de groei in deze sectoren zich nog wel even zal voortzetten. Mede door de hierboven vermelde factoren zullen de staalprijzen hun dit jaar ingezette opmars voorlopig voortzetten.

 

Ingmar Schut afgestudeerd bij IJzerleeuw

Nieuws

Zwolle –  “Hoe kan IJzerleeuw het logistieke proces optimaliseren”, deze vraag heeft Ingmar Schut, student aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle de afgelopen maanden zorgvuldig uitgewerkt.

Vandaag werd de eindpresentatie met een ruime voldoende beoordeeld. Reden voor een portie bitterballen voor het hele bedrijf!


ingmar_49d2


Namens heel IJzerleeuw bedankt voor je inzet en veel succes in het vervolg van je studie & loopbaan.

Prijsverhoging IJzerleeuw

Nieuws

Zwolle – De afgelopen paar weken zien wij een explosieve stijging in de staal prijzen. Dit is onder andere te wijten aan een forse stijging van de schrootprijzen minder importen vanuit China door importbeperkende maatregelen vanuit de EU en het vollopen van de productiecapaciteit bij diverse staalfabrikanten.

Een gevolg van deze ontwikkeling is dat er fabrieken zijn die (tijdelijk) uit de markt gaan en geen prijzen afgeven of uitsluitend werken met dagprijzen. Daarnaast worden de levertijden langer en is de verwachting dat ook de prijzen nog verder zullen gaan stijgen, echter blijft dit lastig te voorspellen.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat IJzerleeuw genoodzaakt is de komende periode prijsstijgingen door te voeren voor de brutoprijzen van de onderstaande productgroepen.


Prijsverhoging per 9 mei 2016:

Stafstaal / Stripstaal  + € 40,- per ton
Balkstaal  + € 40,- per ton
Plaatstaal  + € 40,- per ton
Koudgewalste profielen  + € 40,- per ton
* Genoemde prijswijzigingen gaan per direct in.
* Prijslijsten kunt u downloaden door te klikken op de bovenstaande productgroepen.

 

Vanwege deze onzekere situatie op de staalmarkt vragen wij u zoveel mogelijk rekening te houden met de boven genoemde prijsontwikkelingen en de  oplopende levertijden.

Wij zullen u in de komende periode zo goed mogelijk blijven informeren. Mocht u alsnog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met een van onze verkoopmedewerkers via 038 – 428 07 77 of [email protected].